in

Як правильно сортувати сміття. 10 правил, які діють в Італії

Завдяки сортуванню сміття можливо повторно використовувати сталь, алюміній, папір, деревину, пластик та скло. Поради АМСА-Мілано для правильного сортування відходів.

1. Сортуйте пакувальні матеріали згідно речовини, з якої вони зроблені, та кладіть їх у відповідний контейнер.

2. Завжди намагайтеся зменшити об’єм пакувального матеріалу, який ви викидаєте. Випустіть повітря із бляшанки чи пластикової пляшки та закрийте їх кришечкою. Ущільніть папір та картон. Це допоможе значно підвищити ефективність збору сортованого сміття.

3. Намагайтеся відокремити частини пакування, вироблені із різних матеріалів: зніміть металеву кришку із скляної пляшки, вийміть картонний піддон із пластикового контейнеру для харчових продуктів. Це дозволить обмежити наявність сторонніх домішок у матеріалі, що перероблюється, та збільшити кількість відновлюваної сировини.

4. Перед тим, як покласти тару до відповідного контейнера, очистіть її від решток їжі. Це сприяє зменшенню кількості відходів, які відправляють на звалища.

5. Зверніть увагу, що папір чи картон, забруднений рештками їжі (наприклад, коробка з-під піци) є настільки ж шкідливим, як і розчинники чи фарби. Не можна класти у бак для паперу касові чеки чи використані серветки, оскільки це знижує якість сортування паперового чи картонного сміття.

6. Не слід класти вироби з кераміки чи порцеляни, дзеркала та лампочки до баку для скла, оскільки це зведе нанівець ваші старання по роздільному збору скляного сміття.

7. Забезпечте правильне сортування алюмінієвої тари. Крім алюмінієвих бляшанок, також кладіть у бак підноси для їжі та тару з-під продуктів харчування, тюбики, аерозольні балончики та алюмінієву фольгу.

8. Забезпечте правильне сортування металевої тари, зазвичай позначеної символами FE чи ACC. Кришки від пляшок та консервних бляшанок, бляшанки з-під риби, власне бляшанки, аерозольні балончики, інші циліндричні ємності, кроненпробки від різноманітних пляшок та ємностей.

9. У бак для збору пластику кладуться усі види пластикової тари. Не слід класти сюди інші предмети, навіть якщо вони зроблені з пластику (іграшки, вази, невеликі побутові прилади, канцелярське приладдя).

10. Пам’ятайте, що тару, виготовлену з деревини, потрібно відносити до спеціалізованих центрів переробки відходів Amsa. Ящики з-під фруктів та вина, а також невеликі коробки з-під сиру є тарою, що підлягає переробці.

Ця стаття стала для вас корисною? Поділіться нею у соціальних мережах. Дякуємо.

__________________________________________

БІЛЬШЕ НОВИН:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Деякі правила італійських ресторанів, які можуть здатися незвичними

Українка здобула яскраву перемогу на лижному марафоні в Італії