in

Винний туризм в Італії – вибір гурманів

Коли звичні кухня та напої рідної країни набридають, а душа просить чогось особливого, на допомогу приходять винороби.

 

Гостинні виробники вина запрошують усіх охочих відвідати їх володіння в рамках «винних турів», і своїми очима побачити чарівний процес перетворення виноградних грон у вино на його батьківщині, а також продегустувати напій із вишуканими закусками, притаманними тому чи іншому регіонові. Туристи на цих маршрутах отримують унікальну можливість не просто якісно відпочити, але і ближче познайомитись з культурою місцевості, традиціями вживання вина, місцевою кухнею, а також особисто з виноробами.

 

Італія справедливо вважається одним зі світових центрів винного туризму: його історія тут налічує вже майже сто років, а кількість осіб, котрі відвідують італійські виноробні за рік, тільки для одного господарства може перевищувати 10 000. В цілому країною простягаються більше 900 000 виноградників. Період збору винограду в Італії є найдовшим у всьому світі – він триває п’ять місяців, тому країну вважають справжнім виноробним раєм, едемом для любителів вина. Збір урожаю починається в серпні на півдні та закінчується на півночі країни в листопаді.
Всього в Італії є 20 виноробних регіонів, кожен з яких справедливо пишається виробленим вином.

Тоскана – був першим в країні, який привернув увагу винних туристів зі всього світу. Саме тут розташовані такі виноробні господарства як: Castello di Ama (http://www.castellodiama.com/english/index.php), Marchesi di Frescobaldi (http://www.frescobaldi.it/), Fattoria Le Pupille (http : / / www.fattorialepupille.it / eng / home.html), Castello di Volpaia (http://www.volpaia.com/sito/inglese/index.php) і Altesino (http://www.altesino.it/ en / index.php), що виробляють знамениті тосканські вина. Кожне з господарств пропонує гостям захоплюючу програму, яка зазвичай включає в себе дегустацію вин, екскурсію виноградниками, можливість відвідування винних льохів і знайомство з тосканською кухнею.

Венето є одним із найбільших італійських регіонів-виноробів. Тут на світ з’являється прекрасне вино, яке потім експортується в країни всього світу. У Венето багато винних маршрутів, що проходять господарствами Pieropan (http://www.pieropan.it/en), MonteZovo (http://www.montezovo.com/sito/home.php?lang=eng) і Ca ‘Rugate (http://www.carugate.it/). Привітні господарі запропонують своїм гостям дегустацію винних шедеврів, смак яких відтінятимуть місцеві сири та м’ясні закуски.

У Фріулі-Венеція-Джулія розташоване господарство Livio Felluga (http://www.liviofelluga.it/?lang=en), яке виробляє майже 650 000 пляшок високоякісного фріульского вина щороку.
Щоб спробувати унікальне Ламбруско, а також насолодитися улюбленими тортеліні, лазаньєю, пармезаном і салямі, їдьте в Еміліа Романію – батьківщину цих ласощів і знаменитого червоного сухого фріцанте – ламбруско. Обов’язково завітайте до нащадків знаменитих Медичі, котрі нині стали виноробами, – у винний дім Medici Ermete (http://www.medici.it/).

Сицилія – острів з м’яким середземноморським кліматом – запрошує винних туристів відвідати господарство Tasca D’Almerita (http://www.tascadalmerita.it/tascadalmerita-en.php) де, крім дегустації всесвітньо визнаних сухих вин, відвідувачам запропонують завітати до вілли Таско – перлини архітектури Сицилії – і навіть зупинитися там погостювати.

Вартість екскурсії італійськими виноробними господарствами для однієї людини – від 10 € до 35 €.
А почати «винну» подорож Італією українці тепер можуть з дегустації знаменитих вин цих Домів. Ексклюзивним постачальником продукції згадуваних винних господарств у нашій країні є компанія Вітіс Груп, яка люб’язно надала нам цю інформацію.

 

http://www.epravda.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Процедура в’їзду в Італію з туристичних мотивів

Маріанна Ющак, одна із 33 дівчат Берлусконі (Фото)