in

Роберто Савіано: ватажок італійської мафії небезпечніший за інших звичайних злочинців

Роберто Савіано, італійський журналіст, який описав діяльність клану Камора у своєму романі-репортажі, погодився дати інтерв‘ю euronews щодо арешту ватажка мафії Камора Мікелє Заґарія.

Роберто Савіано:

“Це дуже важливий арешт і не лише тому, що він символічний, чи тому, що важливий злочинець потрапив у руки правосуддя. Головна причина – він був лідером злочинного угруповання, повязаного зі світом бізнесу. Його арешт дозволив нам зрозуміти та розглянути діяльність одного з найвпливовіших кланів під мікроскопом.

Клаудіо Росміно, журналіст euronews: “Як йому вдавалося так довго переховуватися?”

Савіано: “Я впевнений, що падіння уряду Берлусконі і послаблення позицій екс-заступника міністра фінансів Ніколи Козентіно змусило усіх людей з цього кола відчути непевність щодо своєї безкарності і таким чином співпрацювати з правосуддям. Коли політична протекція починає руйнуватися, багато осіб, пов‘язаних з мафією, починають боятися. Я думаю, арешт Заґарії має спричинити соціальні та політичні зміни в Італії.”

euronews: “Ким був Мікелє Заґарія і як він діяв?”

Савіано: “Мікелє Заґарія зробив собі публічний імідж людини з будівельній галузі, бізнесмена, який інвестував усюди, в Італії та Європі. Він був босом мафії, чиї руки не настільки у крові, і він не настільки агресивний, у порівнянні з його колегами. Чоловік, якого заарештували, має багато спільного з італійським світом бізнесу. Тому він був більш небезпечним за інших звичайних злочинців.”

Euronews

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

З березня – нові правила інтеграції

Встановлення української ялинки на площі св. Петра в Римі (ВІДЕО)