in

Секрети гарного старіння, італійок після…

В Італії кількість красивих і елегантних жінок за шістдесят, чи навіть сімдесят просто вражає. Ці жінки спокійно носять спідниці вище коліна, прекрасно виглядають, навіть якщо їх шкіра не ідеальна. Вони не бояться старіти і комфортно почувають себе в своєму віці.

Ребекка Плантьер запропонувала правила життя в зрілому віці.

Після вивченням цього феномена, прийшли до висновку що «благородне старіння» є наслідком абсолютно особливого ставлення до життя і до себе.  Stare bene – не має нічого спільного з грошима і статусом, це вміння наповнювати своє життя задоволеннями, що в кінцевому рахунку і продовжує «жіночий вік»:

АКТИВНИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ ЗАЛИШАЄТЬСЯ АКТИВНИМ ДО САМОГО ПОХИЛОГО ВІКУ

В Італії активне дозвілля є частиною національної культури, і з віком відмовлятися від нього не прийнято. Тут ходять в спортзал, лазять по горах, обожнюють байдарки, грають в теніс, бігають в парках, катаються на лижах і т. Д. Це саме спосіб життя, а не прихильність спорту – просто в суспільстві прийнято взимку кататися на лижах усією родиною, а влітку займатися чимось іншим в міру спортивним, але активним.

При цьому серйозним спортом італійки себе не перевантажують, на відміну від деяких зациклених американок, зазначає Ребекка – будь-яке насильство над собою шкідливо для жіночого гарного самопочуття.

ЇЖА ЯК РЕЛІГІЯ

Всім відомо, що італійці одержимі їжею, але, у них ця одержимість виливається в бажання їсти вишукано і красиво, а не багато. Багаті італійки взагалі їдять дуже мало, а з віком, коли фінансові можливості дозволяють, одержимість красою процесу і смаком тільки посилюється – італійки часто їдять в ресторанах і кафе, насолоджуючись міні-порціями, вином і хорошою компанією.

З ВІКОМ ДОЗВОЛЯТИ СОБІ БІЛЬШЕ, А НЕ МЕНШЕ

Здоровий егоїзм дівчатка вбирають з молоком матері. З віком, коли діти виросли і вимагають менше уваги, італійки спокійно переключаються на себе. Витрачають більше грошей на свої задоволення, дозволяють собі поїздки без сім’ї, купують дорожчий одяг.

Італійку в п’ятдесят не мучитиме совість через покупку хорошого взуття для себе, замість ігрової приставки для сина-підлітка. І навіть буде вважати це єдино вірним рішенням: «хочеш приставку – йди працюй». Сидіти з онуками в Італії не прийнято, ніхто не сприймає бабусь як безкоштовних нянь.

З ВІКОМ ОДЯГУ У ГАРДЕРОБІ МЕНШЕ, АЛЕ ВІН ЗНАЧНО ДОРОЖЧИЙ

Навіть жінки з середнім доходом купують собі дорогі і комфортні речі – кашемір, шовк, хороше взуття і хоча б одну дорогу сумку. Всі разом це складається в елегантний стиль, яким так захоплюються туристи.

З ВІКОМ СОЦІАЛЬНЕ ЖИТТЯ НЕ ПРИПИНЯЄТЬСЯ, А ЗОВСІМ НАВПАКИ

На відміну від українок, які часто вважають телевізор – кращим способом домашнього дозвілля соціального життя, італійки, особливо в великих містах, стають більш активними. Діти виросли і не вимагають постійної уваги, побут налагоджений – саме час ходити по вечірках, гостям, хорошим барам, кіно, бієнале і так далі. Активне соціальне життя тримає в тонусі – стрижка, укладка волосся, доглянуті руки, гарний одяг на вихід і – обов’язково – зручні туфлі на підборах.

В БУДЬ-ЯКОМУ ВІЦІ МОЖНА НОСИТИ ТЕ, ЩО ТОБІ ПАСУЄ

Француженки абсолютно спокійно носять спідниці вище коліна і обтягуючі легінси до дуже зрілого віку. Тут не так різко відчувається поняття «одяг не за віком», мати і дочка часто можуть купувати одяг одного і того ж бренду. Зрозуміло, що з віком смак і фінансові можливості змінюються, і частіше віддається перевагу дорожчому класичного стилю, але в жодній іншій країні світу немає такої кількості жінок 50-60 років в маленьких сукнях і вузьких брюках-джинсах.

НІ ВІКОВИМ МЕЖАМ ДЛЯ СЕКСУАЛЬНОСТІ АБО СЕКСУАЛЬНОЇ ЖИТТЯ

Навпаки, в Італії прийнято вважати що після шестидесяти приходить друга молодість – багато досягнуто, багато засвоєно, саме час насолоджуватися все ще хорошою фізичною формою і досвідом, сином помилок важких. Це і добре, і погано, бо впливає на самовідчуття жінки, погано – тому що саме на цей віковий період припадає пік розлучень.

З ВІКОМ МОЖНА ВСЕ, АЛЕ В ПОМІРНІЙ КІЛЬКОСТІ

Вино, пізні застілля і навіть сигарети – не є прерогативою молоді. Найголовніше – повага до себе і свого віку. А головний урок від італійських жінок, старіючих красиво – не лінуватися жити з задоволенням. У це поняття входить все, від смачної їжі і сексу до красивих речей, улюблених хобі і подорожей.

________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

11 дієвих порад для тих, хто хоче схуднути

На який час можна залишити Італію не втративши дозволу на проживання?