in

В Україну приїде прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі

Президент Франції, канцлер Німеччини та прем’єр-міністр Італії планують зустрітись із Зеленським у четвер 16 червня. Додають, що плани можуть змінитися

“Президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі планують відвідати українську столицю у четвер, повідомили двоє європейських чиновників, які попередили, що плани ще можуть змінитися”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що для тьох лідерів ця поїздка буде першим візитом України з початку війни.

The Wall Street Journal повідомляє, що новини про заплановану зустріч з’явилися після того, як українські офіційні особи заявили, що Росія отримала частковий успіх у захопленні Сєверодонецька. Це значно наближає Москву до її мети, контролювати Донбас на Сході України.

У неділю, 12 червня, Сергій Гайдай повідомив, що росіяни зруйнували другий міст, що з’єднує Сєвєродонецьк з Лисичанськом, українським опорним пунктом через річку Сіверський Донець. Російські війська також обстріляли хімічний завод у промисловій частині міста, де ховалися мирні жителі.

Зеленський запрошував канцлера Німеччини приїхати в Україну 9 травня.

10 червня ЗМІ повідомляли, що Макрон може відвідати Київ після рішення ЄС щодо статусу кандидата для України.

11 червня ми писали, що Шольц, Макрон та Драгі можуть приїхати до Києва перед самітом G7, який запланований на 26-28 червня.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 2 Середній: 5]

Черкаські танцюристи виступили на фестивалі «La Borgata che Danza» в Італії

Як правильно заряджати телефон, щоб щоб не зіпсувати батарею