in

Черкаські танцюристи виступили на фестивалі «La Borgata che Danza» в Італії

Балетну групу Черкаського академічного заслуженого українського народного хору обласної філармонії запросили, взяти участь у танцювальному фестивалі «La Borgata che Danza» в Італії.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповів директор Черкаської обласної філармонії Юрій Федоряка.

“Фестиваль відбувся в курортному місті Беларія-Іджеа-Маріна (Італія), регіон Емілія Романья.

Особливість цього щорічного фестивалю – через танці знайомити мешканців міста із різними народами світу та їх танцювальною культурою. У 2022 році мерія міста Беларія- Іджеа-Маріна звернулася до керівництва Черкаської філармонії, аби вони своєю участю розкрили тему цьогорічного фестивалю – «Україна».

Цього року організатори фестивалю в знак солідарності з українським народом вирішили присвяти триденний фестиваль українській культурі, українському танцю”, наголосив він.

Читайте також: Європарламент рекомендував дати Україні статус кандидата на вступ у ЄС

За його словами, на фестивалі були представлені танцювальні колективи з усього світу. Всі вони виконували українські танці. У репертуарі Черкаського колективу – кілька танців, серед яких вітальний, козачок, кілька різновидів польок.

“Ми показали танці українського народу, які передають дух нації, її харизму та різнобарв’я її культури”, – сказав директор філармонії.

Окрім танцювальної програми, в Італії пройшла виставка картин дітей-переселенців, які пережили бомбардування та війну й зобразили свої почуття на папері.

Фестиваль «La Borgata che Danza» започаткований у 1993 році, присвячений старовинним формам музики та народного танцю народів світу. Щорічно одна з країн презентує себе на цьому майданчику.

Читайте також: «Погляд курки» на війну в Україні

Це перші з початку війни гастролі артистів Черкаської філармонії. Вони сподіваються з часом організувати гастрольний тур Європою, як це вже зробили кілька відомих українських колективів.

Поїздку вдалося організувати завдяки міжнародним зв’язкам Черкаської обласної ради та першого заступника голови Романа Сущенка.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Українці в Італії зможуть обміняти гривню у євро

В Україну приїде прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі