in

Партія Батьківщина просить Інтерпол і керівництво Італії звільнити Авакова

Керівництво партії Батьківщина скерувало листа Генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням звільнити Арсена Авакова.

У листах зазначається, що екс-губернатор Харківської області і керівник Харківської обласної партійної організації Батьківщина Арсен Аваков, “як і Юлія Тимошенко, Юрій Луценко і багато інших опозиційних лідерів, звинувачуються за горезвісною статтею 365 Кримінального Кодексу України – перевищення влади та службових повноважень”.

Як сказано в листі, ця стаття КК України “використовується нинішньою українською владою для здійснення репресій проти політичних опонентів шляхом вибіркового кримінального переслідування.

У партії Юлії Тимошенко зазначають, що уряди США, провідних європейських країн, а також європейські інституції неодноразово закликали українську владу змінити статтю Кримінального кодексу, а також забезпечити звільнення політв’язнів і їх участь в парламентських виборах 2012 року.

Зважаючи на це керівництво Батьківщини просить Інтерпол “на підставі ст.ст. 2, 3 і 41 Статуту Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол відмовити правоохоронним органам України в організації розшуку, затримання та екстрадиції в Україну Авакова Арсена Борисовича як особи, щодо якої здійснюється політичне переслідування”.

З цієї ж причини Батьківщина просить італійський уряд також не надавати згоду на екстрадицію Арсена Авакова.

Як повідомлялося, Італія неофіційно підтвердила МВС України інформацію про затримання екс-голови Харківської облдержадміністрації Арсенія Авакова.

***

26 січня прокуратура порушила кримінальну справу проти голови харківської обласної організації партії ВО Батьківщина, екс-голови Харківської обладміністрації Арсена Авакова за підозрою у відчуженні більш як 50 га землі

Авакова було притягнуто як обвинуваченого у кримінальній справі (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу), а також оголошено в міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

 

За матерiалами: Корреспондент.net

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

ЦВК: Українців, які проживають за межами країни, можуть позбавити права голосу

Італія реформуватиме трудовий кодекс зі згоди профспілок чи без