in

Італійський парламент може застосувати санкції до влади України

   Парламент Італії може застосувати санкції відносно влади України. Про це на брифінгу в Києві заявив віце-президент Європарламенту, депутат Демократичної партії в італійському парламенті Джанні Піттелла, передає НБН.

«Я обіцяю вам докласти усіх зусиль зі свого боку, з боку італійського парламенту, з боку європейських інституцій, в яких я беру участь, від моєї політичної групи для того, щоб наблизити максимально Україну до співпраці та участі в європейському житті… І ми повинні використовувати всі засоби, щоб це стало дійсністю і ніхто нам не перешкоджав на шляху європейського об’єднання», – сказав пан Піттелла.

За його словами, на всі порушення демократії в Україні Італія «повинна відреагувати адекватно». «На рівні італійського парламенту і під час головування Італії в Європарламенті, яке почнеться через півроку, потрібно зробити так, щоб питання дотримання демократії в Україні стало одним з наших ключових пунктів, на яких ми повинні зосередитися», – зазначив європарламентарій.

На уточнююче питання про те, в якій формі Італія може застосувати санкції щодо України – заморожування рахунків, майна або відмова у видачі візи, пан Піттелла відповів: «Все, що ви перерахували, можливо».

Також він повідомив, що після відвідин Євромайдану має намір відвідати в лікарні журналістку Тетяну Чорновол.

http://www.wz.lviv.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці в Італії розповіли про свій Євромайдан

Аліна Максименко завершила кар`єру