in

Італійський суд дозволив дивитися порно на робочому місці, але заборонив курити марихуану

 Верховний суд Італії ухвалив, що перегляд порнографічних фільмів на робочому місці під час обідньої перерви не є підставою для звільнення.

 

Суд поставив крапку у справі працівника заводу Fiat на Сіцілії, що триває з 2010 року, звільненого за перегляд порно під час обіду. Спочатку місцевий суддя міста Терміні Імерезе підтвердив правомірність його звільнення, потім апеляційний суд в Палермо визнав попереднє рішення незаконним, що викликало протест з боку Fiat, передає “Інтерфакс-Україна” з посиланням на The Telegraph.

Однак вища судова інстанція країни в четвер, 15 жовтня, підтвердила право італійців вільно розпоряджатися своєю обідньою перервою і займатися будь-якою діяльністю, що не знижує їхньої працездатності.

До такої діяльності не належить куріння марихуани – це випливає з іншого рішення Верховного суду, винесеного днем раніше. Суд визнав законним звільнення іншого працівника Fiat, спійманого за вживанням наркотика посеред робочого дня.

В Італії діють досить суворі закони щодо вживання марихуани: її вирощування, транспортування і продаж є кримінальними злочинами, зберігання для особистого користування вважається адміністративним правопорушенням.

Нагадаємо, у 2009 році американець Джо Вільямс, який працював на муніципалітет міста Франкліна (штат Теннессі), уклав з місцевою владою угоду, в рамках якої йому повинні виплатити 2 мільйони доларів в обмін на відгук позову, поданого ним проти міської влади у зв’язку з його звільненням з роботи. У 2007 році місцева влада заявила, що Вільямс дивиться порноматеріали на робочому комп’ютері, що стояв у будівлі мерії. Вільямс заявив, що не робив нічого подібного.

Проте муніципальні чиновники не повірили йому і після коротких попередніх слухань Вільямса було звільнено. Він негайно подав позов проти міста. У результаті Вільямс добився свого.

__________________________________________________

ІНШІ СТАТТІ, ЯКІ МОЖУТЬ ВАМ СПОДОБАТИСЯ:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська школа в Тренто запрошує хореографа

Опитування: заробітчани розповіли, навіщо виїжджають з України і скільки заробляють за кордоном