in

Банк Ватикану звинуватили у відмиванні грошей

Посол Ватикану в США архієпископ Карло Марія Вігано опублікував своє листування з Папою Бенедиктом XVI, в якому він звинувачує керівництво Банку Святого Престолу у відмиванні грошей.

У своїх листах Вігано стверджує, що під час укладення контрактів голова банку Етторе Готті Тедескі більше враховував свої інтереси, ніж державні, що стало причиною вдвічі більшої вартості послуг будівельних компаній у Ватикані, ніж у середньому по Італії.

Архієпископ, який до вересня 2011 року виконував обов’язки державного секретаря Святого Престолу, зазначив, що направлення його на дипломатичну посаду в Вашингтон безпосередньо пов’язане з його боротьбою з корупцією.

“Моє переведення вселяє гіркоту і розпач у тих, хто щиро вірив, що (у Ватикані) можна розслідувати багато випадків корупції та неправомірних витрат”, – цитує один із листів Вігано понтифіку видання Corriere della Sera.

Згідно зі статистикою Святого Престолу, за два роки перебування сановника на посаді державного секретаря Ватикану баланс музеїв карликової держави змінився з дефіциту в 8 млн євро на прибуток у розмірі понад 34 млн.

Як повідомляли Ukranews, у вересні 2010 року поліція Італії заарештувала банківські рахунки Ватикану на загальну суму в 23 мільйони євро. Увагу влади привернули підозрілі грошові перекази у великі банки: у німецький JPMorgan Frankfurt та італійські Banca del Fucino, UniCredit і Intesa SanPaolo. Щодо двох високопоставлених банкірів було розпочато розслідування.

Функції банку у Ватикані виконує Інститут релігійних справ (Instituto per le Opere di Religione, IOR), заснований в 1942 році. Розслідування щодо банкірів IOR у Ватикані назвали “непорозумінням”.

 

http://www.ukranews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

350 тисяч заробітчан в Італії на межі депортації

Україна продровжує реалізацію заходів щодо безпритульних тварин