in

Берлусконі відмовився від мобільного телефону через страх прослуховування

Прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі відмовився від використання мобільного телефону. Він пояснив це тим, що на Апеннінах щироко розповсюдилась практика прослуховування телефонних розмов з санкції судово-слідчих органів, передає РИА “Новости”.

“Всі вже згодні, що неможливість вільно розмовляти по телефону є проблемою свободи. Саме тому я більше не користуюся мобільним телефоном”, – заявив Берлусконі на публічній церемонії в Мілані.

Саме прослуховування телефонних розмов послужило причиною останнього гучного сексуального скандалу, пов’язаного з ім’ям Берлусконі. У рамках так званої “справи Рубі” прокуратура Мілана висунула прем’єр-міністру звинувачення в причетності до проституції неповнолітніх та зловживанні службовим становищем з метою приховування даного злочину.

Італійський прем’єр категорично відкидає всі звинувачення на свою адресу, вимагаючи покарати служителів італійської феміди, які, на його думку, переслідують політичні цілі і грубо порушують приватне життя громадян Італії.

Берлусконі не раз говорив, що прослуховування телефонних розмов з санкції прокуратури та судових органів призвела до того, що Італія перестала бути повністю вільною країною. Прем’єр-міністр і його політичні прихильники вимагають терміново скоротити масштаби цієї практики.

На розгляді національного парламенту знаходиться їхній законопроект, який встановлює, що прослуховування, в тому числі телефонних розмов, можна вести тільки в тих випадках, коли особи підозрюються у скоєнні злочинів, що караються тюремним ув’язненням на термін не менше п’яти років.

У січні номер мобільного телефону Сільвіо Берлусконі потрапив до інтернету під час випуску популярної телепередачі “Annozero”.

Нещодавно повідомлялось, що Сильвіо Берлусконі витратив як мінімум 280 тисяч євро на купівлю 13 машин, які призначалися дівчатам, що брали участь у його знаменитих вечірках на віллі в Аркоре під Міланом.

http://newsru.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Галина Колотницька-улюблена медсестра Муаммара Каддафі

Життєпис життя синів і дочок України в Італії у книгах Романа Куриласа