in

Відхилено закон, який захищав Берлусконі від судів

Конституційний суд, орган який слідкує за відповідністю Конституції законодавства країни, відхилила деякі статті закону про “юридичні перешкоди”, які дозволяють прем’єр-міністру та міністрам, задіяним у кримінальних розслідуваннях, відкладати слухання справи на увесь час, поки вони задіяні в уряді.

 

Раніше відтермінування відбувалося автоматично, а відтепер рішення про це виноситиме суд. Таким чином можуть відновитися три судові позови проти Сільвіо Берлусконі, якого звинувачують в корупції і ухиленні від сплати податків. Закон про “юридичні перешкоди” був схвалений парламентською більшістю власне із метою призупинення процесів, які за словами Берлусконі, були розпочаті із метою політичного переслідування. Але неприємності з законом для прем’єр-міністра на цьому не завершуються.

Незалежно від рішення Конституційного суду, стало відомо що Берлусконі перебуває під слідством за його зв’язок із неповнолітньою повією та намагання здійснити тиск на поліцію в Мілану, коли дівчину затримали за крадіжку.

 

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Приріст кількості іммігрантів в Італії уповільнився

Як отримати субсидію на природний газ