in

Демократична партія перемогла на виборах до Європарламенту

   Демократична партія перемогла на виборах до Європарламенту в Італії. Згідно із остаточними результатами, владна партія здобула майже 41% голосів.

Одночасно із голосуванням за депутатів Європарламенту на Апеннінах відбулись місцеві вибори, на яких також лідирують кандидати від Демократичної партії.

“Італія – жива. Італія сильніша, аніж ми думали, долаючи це все. Італія здатна рішуче відігравати свою роль на шляху, який відкривається перед Європою. І я, у першу чергу, відчуваю свою відповідальність за це”, – заявив прем‘єр-міністр Італії Маттео Ренці.

Партія колишнього голови уряду, скандального Сильвіо Берлусконі – лише третя із 18% голосів. Його колишні союзники із Ліги Півночі, що виступають за незалежність Північної Італії, здобули трохи більше 6%.

Другим після демократів фінішував опозиційний “Рух 5 зірок”, що об‘єднує італійських євроскептиків. Політична сила професійного коміка Беппе Ґрілло отримала понад 21% голосів.

За результатами голосування до Європарламенту також потрапляє “Новий правий центр” міністра внутрішніх справ Анджеліно Альфано.

http://ua.euronews.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Маріанна Сороневич: на виборчих дільницях в Італії найбільша явка українців за всі часи

Загиблий італійський журналіст: на Донбасі, попри страх, зростає обурення