in

За час пандемії в Італії кількість бідних зросла на мільйон

Нині в Італії вже 5,6 млн осіб живуть у злиднях: пандемія коронавірусу різко погіршила становище італійців, які і так ледве зводили кінці з кінцями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW з посиланням на свіжий звіт гуманітарної організації Caritas Italia.

У документі констатується наявність кризи “небаченого масштабу” – у двох мільйонах бідних сімей живуть більш як 1,3 млн неповнолітніх, які не мають коштів для гідного життя.

Багато італійців, які знаходилися на межі бідності, на тлі пандемії опинилися в повних злиднях, а ті, хто і так вже був бідний, навряд чи самостійно поправлять свої справи, зазначає Caritas Italia.

Найсильніше від бідності страждають Валле-д’Аоста, Кампанія, Лаціо, Сардинія і Південний Тіроль.

Читайте також: ПІДБІРКА НАЙКРАЩИХ ФІЛЬМІВ, ЯКІ ПРАВДИВО РОЗКАЖУТЬ ПРО ІТАЛІЮ

Caritas Italiana закликала уряд прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі переглянути державні програми допомоги, оскільки більш як половина нужденних італійців не отримують допомоги, багато з них також страждають від непомірної заборгованості та лихварів.

У доповіді зазначається, що ще до пандемії мільйони італійських сімей мали настільки високі борги, що вони не можуть бути виплачені за нормальних умов.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 2 Середній: 5]

У Бреші колишній бойфренд-італієць молотком убив жінку

В Італії відкрили першу Школу писанкарства