in

Папа Римський закликав італійців протидіяти мафії і безробіттю

Папа Римський Бенедикт XVI закликав націю виступити єдиним фронтом проти мафії в ході візиту в італійську провінцію Калабрія

Бенедикт XVI, який виступив з промовою перед 50 тисячами вірян у місті Ламеція-Терме, попросив жителів Калабрії не ставити особисті амбіції вище за інтереси нації, боротися з високим безробіттям серед молоді і впливом в регіоні кримінального синдикату Ндрангета, передає Lenta.ru..

Ндрангета входить до четвірки головних злочинних угруповань країни, разом з Коза Нострою (Сицилія), Каморрою (Кампанія) і синдикатом Сакра корона юніта (Апулія).

Ндрангета являє собою розгалужену міжнародну злочинну мережу з річним оборотом у десятки мільярдів євро. Основним джерелом доходу калабрійського кримінального синдикату є торгівля наркотиками.

Калабрія вважається однією з найбідніших провінцій Італії, рівень безробіття серед молоді в якій перевищує 25 відсотків.

У 2011 році поліція Італії провела кілька успішних операцій проти організованої злочинності.

У червні в рамках масштабної операції силовиків проти Ндрангети було арештовано понад 140 людей за звинуваченнями в перевезенні наркотиків, здирництві та шахрайстві.

Операції передувало розслідування, яке тривало чотири роки.

Нагадаємо, у липні 2011 року Папа Римський Бенедикт XVI заявив, що причиною поширення бідності і голоду став егоїзм людей, на ґрунті якого сьогодні будується фінансова система.

В Італії останніми роками держава оголосила організованій злочинності справжню війну – новини про гучні арешти мафіозі і майна з’являються щомісяця. Так, 23 жовтня італійська поліція заарештувала у сицилійському містечку Фавара одного з найбільш розшукуваних у країні злочинців Жерландіно Мессіну.

 

http://newsru.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Економне й екологічне прибирання оселі – італійський досвід

Італійський Сенат прийняв рішення про закриття судово-психіатричних лікарень