in

Російський магнат хоче купити сицилійську Долину храмів?

Російський мільярдер Міхаіл Прохоров полюбив Сицилію і не проти придбати собі землю поблизу містечка Аґрідженто. Принаймні, такі чутки з‘явилися нещодавно в італійській пресі. Журналісти пишуть: Прохоров хоче купити так звану Долину храмів, що є частиною світової спадщини ЮНЕСКО.

“Долина храмів – не може бути продана, навіть за 40 мільярдів євро”,- каже мер Аґрідженто Марко Дзамбуто.- “Інша справа, якщо хтось хоче інвестувати у розвиток цього туристичного місця чи створити фонд для його збереження”.

Обурені італійці гадають, що робитиме росіянин з давньогрецькими руїнами: може, вивезе залишки храмів кудись у Підмосков‘я?

“Це безглуздя, все одно, що забрати Колізей у Рима чи Везувій у Неаполя: просто безглуздя. Як той японець, який хотів, щоб його поховали з полотнами Ван Гога”.

“Це просто неможливо. Національні надбання не можуть бути продані комусь. Вони для всіх, для теперішніх і майбутніх поколінь. Просто неможливо уявити, що вони можуть продати те, що належить не лише народу – усьому людству!”, – кажуть обурені туристи.

З боку самого Міхаіла Прохорова жодних коментарів чи підтверджень можливої купівлі сицилійських древностей не лунало. Кандидат в президенти Росії відомий благочинними проектами в галузі науки, освіти і сучасного мистецтва.

Перший національний

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Новорічні розваги в Римі на древній площі Навона

Російський мільярдер Міхаіл Прохоров хоче купити сицилійську Долину храмів (ВІДЕО)