in

Ісламський тероризм впритул наблизився до Італії

Афганські ісламісти готували теракти у Лондоні і Римі

Поліція портового міста Барі на півдні Італії заарештувала двох вихідців з Афганістану, яких підозрюють у плануванні терористичних нападів на важливі об’єкти в Італії, Франції та Великобританії.

За інформацією італійських ЗМІ, поліція розшукує ще трьох афганців, двоє з яких могли повернутися на батьківщину.

У пам’яті мобільних телефонів заарештованих виявили фотографії готелів, торгових центрів і різних районів Барі, а також Риму і Лондона.

Обидва заарештованих – 23-річний Хакім Насрі та 29-річний Гулістан Ахмадзай – живуть у місті Барі, де італійська влада надала їм притулок. Один з них жив у центрі для утримання біженців.

На думку поліції, заарештовані створили джихадистський осередок, пов’язану з угрупованням “Ісламська держава”, яку у багатьох країна світу визнали терористичною і заборонили.

До рук слідчих у Барі потрапили також фотографії, які можуть видати наміри заарештованих. На одному з фото Хакім Насрі позує з автоматичною гвинтівкою у руках.

Підозри поліції викликали також знімки знаменитої мечеті у Мецці, пофарбовані у блакитний колір, який у мусульман асоціюється з раєм і відданістю вірі.

Фотографії Ейфелевої вежі у Парижі, навпаки, були розфарбовані у фіолетовий колір, пов’язаний із боротьбою і смертю.

Ще на одному фото Хакім Насрі позує поруч з мером Барі Антоніо Декаро під час маршу, організованого 10 вересня 2015 року на знак солідарності з біженцями.

Обидва підозрюваних отримали притулок в Італії із гуманітарних міркувань. Тепер Насрі звинувачують у міжнародному тероризмі, а Ахмадзая – у сприянні нелегальній імміграції.

У Барі заарештовані багато фотографували місцевий торговий центр, внутрішні приміщення аеропорту і портові зони.

Одного з афганців затримали у той момент, коли він енергійно знімав на свій смартфон торговий центр Ipercoop у різних ракурсах.

За словами поліцейських, у пам’яті телефонів затриманих також виявили відеозвернення солідарності до друзів і родичів ісламістів, яких утримують на американській військовій базі Гуантанамо на Кубі.

_________________________________________________

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

З ким побореться Джамала за місце у фіналі. Ось як голосувати з Італії

Ватикан висловився із приводу «георгіївської стрічки», врученої Папі