in

Італійський референдум про нафтові платформи не матиме сили

 В італійському референдумі про майбутнє нафтових платформ біля узбережжя країни взяв участь 31% виборців.

Цієї явки недостатньо аби змінити законодавство країни і заборонити продовжувати ліцензії буровим підприємствам. Вони зможуть працювати до завершення запасів корисних копалин на місці їхньої роботи.

Нагадуємо, італійці  голосували на референдумі, який мав визначити долю нафтових платформ, розташованих у морі на відстані до 20 кілометрів від узбережжя країни. Явка повинна була перевищити 50%, щоб його результати мали силу. Якби учасники волевиявлення сказали “так”, платформи припинили б роботу після завершення їхньої ліцензії, у наступні 18 років, точний час залежав би від платформи. Якщо італійці сказали б “ні”, або проігнорували референдум, як це сталося, платформи зможуть працювати до завершення запасів корисних копалин на місці їхньої роботи.

Референдум ініційований дев‘ятьма з п‘ятнадцяти прибережними регіонами країни. Активісти природозахисних організацій вважають, що позитивна відповідь на запитання референдуму підштовхнула б уряд Італії краще дбати про розвиток відновлювальних джерел енергії. Прибічники “ні”-голосу вважають, що закриття платформ зашкодить італійській економіці через втрату робочих місць та потребу імпортувати більше пального.

___________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

П’ять швидких і оригінальних способів зробити красиві крашанки

Італійський “Рух 5 зірок” втратив свого ґуру