in

Італія вважає, що Україна припустилась історичної помилки

   Італія має на меті  активізувати роботу в напрямку зближення Києва і ЄС під час свого голосування в Євросоюзі в другій половині 2014 року.

Як заявив прем`єр-міністр Італії Енріко Летта на прес-конференції у Вільнюсі за підсумками саміту «Східного партнерства»: «Відмова Києва підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом на саміті у Вільнюсі може стати історичною помилкою для України, проте ЄС зобов`язаний надати Києву свободу вибору і знайти баланс у відносинах зРосією».

Він також додав: ”Ми були досить близькі, створили усі відповідні умови для того щоб підписати Угоди про асоціацію України з ЄС, але потім виникла пауза, яка багато що змінила. Я особисто  зустрічався з Президентом України Віктором Януковичем і сказав йому, що двері для України в ЄС залишаються відкритими, і відмова підписати угоду про асоціацію з ЄС після всієї підготовки була історичною помилкою”.

За його словами, Україна і Європа мають дуже багато спільного, тому Італія має намір активізувати роботу у напрямі зближення Києва і ЄС під час свого головування в Євросоюзі в другій половині 2014 року. Водночас італійський прем`єр назвав позитивним фактом парафування угод про асоціацію між ЄС і Грузією і Молдовою.

Летта додав: ”Очевидно, що ми маємо уникати того, щоб такі країни, як Україна, були змушені робити альтернативний вибір, розриваючи відносини з іншим партнером”.

Як відомо, Україна і ЄС завершили переговори про Угоду про асоціацію в грудні 2011 року, а 30 березня 2012 року – парафували її. 10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС схвалила рішення про можливість підписання Угоди про асоціацію з Україною на Вільнюському саміті «Східного партнерства» в листопаді 2013 року.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 року Кабмін України прийняв рішення про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

29 листопада у Вільнюсі пройшов саміт «Східного партнерства». Під час саміту відбулася церемонія парафування угод про асоціацію між ЄС і країнами «Східного партнерства», зокрема, Грузією і Молдовою. Також під час саміту ”Східного партнерства” Азербайджан і ЄС підписали угоду про лібералізацію візового режиму. Угода  з Україною не підписалася.

http://uapress.info/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Талант юного музиканта з Тернополя визнали в Італії

Маріанна Сороневич: «Україна своїх дітей втрачає. Такі наші реалії…»