in

В Римі пройшов концерт присвячений Дню Соборності України та завершенню Різдвяних свят

Захід проведений під патронатом міської мерії та регіону Лаціо. У цей день відзначалася Соборність України, тож із словами привітань до присутніх звернулася Тетяна Іжевська, Посол України при Ватикані та представники посольства України в Італії. Поблагословили присутніх
Концертний зал Інституту святої Анни був переповнений задовго до початку. Для багатьох це була чи не єдиною можливістю тисячі кілометрів за кордоном батьківщини відчути українську традицію святкування Різдва.

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Багатогодинна концертна програма була насиченою
Одну з найкращих оздоб Різдва – вертепне дійство було представлене Фольклорним театром «Берегиня».

Прикрасою свята та чудовим подарунком батькам став виступ учнів української суботньої школи «Престиж». Глядачі відкрили для себе таланти, які вперше виступили перед великою публікою: Марту Фочук, Влада Сову, Адріана Гладця. А також вітали давніх улюбленців Наталку Паращук, гумористку Дарину Калиняк, Івана Максимовича, Назара Зігмунда. Фаворитами глядачів стала танцювальна група «Горянка» (худ.кер. Оксана Здольник).

Гостями української громади стали артисти інших націй, сопрано Єлєна Мартемьянова, Ася Асенова та виконавиця індійських танців Жанніна Гіуца.

Тетяна Кузик, додатковий радник мерії Риму, організатор свята нагородила його учасників та Українську газету за поширення української культури в Італії.

Звучали колядки у виконанні хору церкви церкви св. Сергія і Вакха під керівництвом Галини Громик. Хоровий спів за емоційним наповненням прирівнюють до великої спільної молитви. А отже, до багатоголосого побажання добра та радості і тим, хто співає, і тим, хто цей спів слухає…

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Роман Горяйнов: «На борту Коста Конкордії було 38 українців»

Розмай українського Різдва в Неаполі