in

В Італії вийшов оновлений туристичний путівник по Україні

   «Bradt», видавничий дім, який займається випуском цікавих та нових гідів по маловідомих країнах, оновив дані путівника «Довідник для подорожей Україною».

Перше видання гіда Ukraine Bradt Travel Guide, під авторством американця Ендрю Еванса, вийшло в 90-х, коли світ відкривав для себе Незалежну Україну. Із змінами в країні змінюються й путівники. Оновленням четвертого видання займався італійський журналіст та письменник Массіміліано Ді Паскуале. Він доповнив історичні та політичні довідки, відвідавши багато міст, та рецензував прогрес, що відбувся після проведення Євро 2012.
Крім суто туристичних даних, Гід цікавий тим, що дозволяє ближче ознайомитися із країною завдяки інформації про її культуру, релігію та клімат тощо.

Мандрівникам запропоновано різні туристичні маршрути, в залежності від наявного у них часу. Протягом одного тижня можна подивитися Київ, Львів та Одесу. Тим, хто запланував довшу поїздку – пропонують проїхати шлях від Донбасу до Закарпаття. Україна володіє природними багатствами, рукотворними перлинами та історичними пам’ятками. Кожен регіон має свої особливості: Схід зберігає пам’ятки Радянського, Захід – австро-угорського, а центр – давньоруського періоду. Бажаючим відкрити для себе Радянську Україну пропонують заїхати у Запоріжжя, Донецьк чи Харків, тим, хто зачарований Гоголем та козацькою славою – у Полтаву, Сорочинці та Миргород.

Окрему увагу приділено Семи чудесам України: Софіївці, Київській лаврі, Кам’янець-Подільський фортеці, Хортиці, Херсонесу, Святій Софії і Хотинській Фортеці. Із цих рекомендацій-пазлів кожен може спланувати маршрут власної подорожі. В окремому розділі книги описано практичні поради: приїзд у країну, типи готелів, кухня, національні свята, закупи, ЗМІ тощо. У іншому – детальний опис регіонів та міст. Автор рекомендує навідатись в Новгород Сіверський – місто Київської Русі, сольові копальні «Солідар» в Донецькій області та монастир «Біла криниця», заснований старовірами на Буковині.

В заключному розділі пояснено вживання регіональних мов, подано словничок-розмовник першої необхідності. Рекомендована література дозволить краще зрозуміти країну та її народ: публікації українського історика Сергія Якельчика про Голодомор, події Помаранчевої революції та ін. Пропонується познайомитися з визначними особами, народженими в Україні: Булгаковим, Гоголем, Бабелем, та сучасниками – Андруховичем, Забужко, Жаданом.
Гід видано англійською мовою на 440 сторінках. Незабаром він з’явиться в міжнародний книгарнях великих міст Італії. Його вже можна придбати в інтернет-магазинах та на сайті видавця, завдяки чому ринок його розповсюдження не має кордонів.

Массіміліано Ді Паскуале займається Україною з 2005 року. У 2012 році вийшла його фотокнига «В Україні. Зображення із щоденника». У ній було представлено світлини, зроблені протягом шести років у різних містах. У травні 2012 видавництво «Серентея» опублікувало його книгу “Україна: земля на межі — подорож невідомою Європою” . Зараз Ді Паскуале працює над фотокнигою для IPad «Дорогами України» (Ukraine оn the road). Вона міститиме понад 800 фото із супроводжуючим туристичним текстом, та документальним відео Лоренцо ді Лорето.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В університеті Падуї викладав Галілей…

У Ватикані ще за життя можна потрапити у рай…