in

Дзідзьо на концерті в Неаполі привітав Джамалу та пообіцяв приїхати ще

Мегапопулярний український гурт “DZIDZIO” виступив перед українською громадою в Італії.

15 травня, відбувся перший та єдиний виступ гурту ” DZIDZIO ” в Італії. Море емоцій, позитиву та адреналіну бушувало в концертному залі Палапартенопе, що у Неаполі.

За історію імміграції на південь Італії, цей захід зібрав найбільшу кількість глядачів і став незабутнім – майже дві тисячі українців, що з’їхалися із центру та півдня країни, танцювали до останньої ноти.

Гурт вперше виступав у новому складі. До соліста Михайла Фоми, відомого як Дзідзьо, Назара Гука – “Юліка” (клавішні), долучився гітарист Орест Галицький, із романтичним прізвиськом “Лямур”. Вони тішили глядачів добре відомими композиціями, які зал виконував разом із виконавцями.

Музиканти свідомо використовують надсянський говір української мови і цим ще більше запам’ятовуються своєму слухачеві.

Дзідзьо запросив на концерт учнів шкіл в Неаполі, Казерті та Римі, надавши бажаючим безкоштовні квитки, щоб діти та їх батьки могли відчути могутню силу усмішки і навчитися сміятися навіть над собою. Також було запрошено  переможців відбіркового футбольного турніру серед українських команд у Казерті.

Напередодні, Джамала, виграла Євробачення-2016, тож, на хвилі загальної радості та патріотизму, Дзідзьо записав зі сцени відеопривітання: «Джамала, ти молодець, ми тебе вітаємо з Італії! Слава Україні!»

Команда волонтерів ІГО ” Допоможемо нашим захисникам разом ” із Неаполя організували збір коштів для поранених воїнів АТО. «Небайдужі українці пожертвували 309 євро. Дякуємо вам щиро за допомогу” – відзвітувала активістка Уляна Кузик. – Організатори зробили все для того, щоб цей концерт сподобався всім. В нього було вкладено силу та енергію які об’єднали українців Італії. Всі веселися та згадали атмосферу рідної України».

Крім того, частину коштів, виручених з продажу квитків, буде передано на благочинність.

«Незабутній концерт, море вражень та емоцій, чудовий настрій. Усе це дякуючи гурту DZIDZIO, організатору Миколі Олексіву та спонсору ресторану “Анастасія”» – коментує фотограф Мар’яна Білецька.

 

Враховуючи успіх заходу, організатори роздумують над тим, кого запросити з концертом в Неаполь наступного разу.

______________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Посол України в Італії про резолюцію ради Венеції з визнання Криму частиною РФ

Візьміть участь у національному молодіжному відеофестивалі PLURAL+ UKRAINE