in

Кардинал Болонії відвідав на Різдво українську громаду

У Італії, в період від 6 січня, коли за новим стилем святкують Богоявління, італійці кажуть “Epifania tutte le feste porta via” (Богоявління усі свята забирає геть). Мало хто з італійців знає, що усі християни східної традиції ще святкують Різдво 7 січня за старим стилем. Саме у цей святковий день Кардинал Архієпископ Болонії Карло Каффарра відвідав чисельну спільноту українців греко-католиків.

 

Кардинал завітав на закінчення святкової Літургії, яку відслужив отець Андрій Жибурський, ректор церкви Святого Архистратига Михайла у Болонії. Як згадав отець Андрій, у місті, символом якого є дві вежі, проживають понад три тисячі українців, більшість з них є вихідцями із західних регіонів і належать до Української Греко-Католицької Церкви. Повних родин, що проживають за кордоном є небагато, так і у Болонії – більшість вірних, що відвідують храм – це жінки, матері, бабусі, що змушені через складну економічну ситуацію перебувати далеко від своїх рідних.

Отець Андрій, від імені спільноти, висловив сердечну подяку Архієпископу Карло за безмежний дар – церковцю Святого Михайла, що знаходиться у самому центрі міста і яка відіграє важливу роль у відродженні, збільшенні та скріпленні церковної спільноти.
Кардинал прийняв у дарунок “Омофор” візантійського обряду, що є відзнакою єпископів і символом “Доброго Пастиря”, що бере на свої рамена стомлену овечку. Український священик склав подяку Архієпископу Болонії, що “взяв на свої рамена українську спільноту.
Натомість, у своєму короткому зверненні Кардинал пригадав, що ще будучи дитиною, у школі, вивчав, що Україна – “годувальниця Європи” – завдяки своїм родючим землям. Тому Різдво, – продовжив кардинал Карло, – що його святкуєте сьогодні є духовною поживою, Бог Отець дарує нам Христа – Поживу із небес.

Митрополит Болонії залишився захоплений красою і прибраністю храму, та зустріччю із живою та духовно об’єднаною українською спільнотою.
Він підбадьорив українського душпастиря у його пасторальному служінні, як у Болонії так і у містечку Ченто, де нещодавно розпочались богослужіння для українців.

Андрій ЗУБИНСЬКИЙ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Різдвяна Служба Божа в українській церкві у Болонії (ФОТО)

Заробітчани могли би підняти економіку України за китайським зразком – Лановий