in

Римський диспут українського науковця

13 квітня 2010 року в одному із залів Римської мерії на Капітолійському пагорбі відбулась зустріч заслуженого діяча науки і техніки України, іноземного члена Національної академії наук України, всесвітньо відомого економіста, науковця, громадського діяча Богдана Гаврилишина із студентами італійських навчальних закладів, представниками дипкорпусу та українських громадських організацій з нагоди презентації його книги „Дороговкази в майбутнє – до ефективних суспільств”.

Захід викликав великий інтерес, передусім в українців, які проживають в Римі в ході якого зав’язалося плідний обмін думками між професором та італійськими українцями.

В ході диспуту присутні торкнулися історії розвитку суспільств, теорії світової економічної еволюції та місця в ній України, парадигми зіткнення цивілізацій, умови та процесу зміни і розвитку політичних еліт в системі управління державою, місце України на сучасні карті Європи та світі. Особливо цікавими були обґрунтування Б.Д.Гаврилишина щодо нагнітання штучної природи розколу між Сходом та Заходом України.

Серед присутніх на презентації були Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська, Посол України в Італії Георгій Чернявський, співробітники українських дипломатичних представництв і додатковий радник та Уповноважена мера м.Рим з питань імміграції Т.Кузик, яка надала сприяння в організації зустрічі з Б.Д.Гаврилишиним, і вручила йому пам’ятний символ Вічного міста – Капітолійську вовчицю.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Медичний центр інформації та розвитку українців

Туристичний куш