in

Софія – власниця першого біометричного паспорта, виданого ГКУ в Мілані

   Щасливою власницею першого біометричного поспорта, виданого Генеральним консульством України в Мілані, стала зеленоока красуня Софія із Донбасу. Ми вирішили познайомитися із нею ближче.

“Я народилась в Кременецькому районі Тернопільській області та, після розлучення батьків, разом із мамою та братом переїхали на батьківщину мами в Алчевськ, Луганської області. На той час мені було 8 років, тому я володію і українською, і російською мовами.

З отримання паспорта громадянку України вітав генеральний консул Андрій Картиш (на фото) та віце-консул Володимир Ворона. ” У нас сьогодні святкова подія: вручення першого біометричного паспорта, оформленого в ГКУ в Мілані!” – повідомило Генеральне консульство на своїй сторінці у ФБ.

“Насправді я не мала на меті виробляти біометричний паспорт, та термін дії мого старого документу витікає у жовтні 2015. Працюючи у туристичній сфері, мені без паспорту – ніяк, тому завчасно подала на вироблення нового. Чекала близько двох місяців і не сподівалася, що документ, буде готовий так швидко, а тут така приємна звістка!” – ділиться Софія.

Безперечно ми не могли не запитати, що луганчанка думає про політичну ситуацію на Донбасі:

«Я не підтримую когось конкретно, але я точно знаю проти кого. Я не хочу щоб по моїй землі ходили непрошені “гості”, творили беззаконня на моїй батьківщині, у моїй сім’ї. Я дуже хочу поїхати додому, в українській Алчевськ, та я і моя сім’я одна з небагатьох на Донбасі, які поділяють мою думку…» – сказала дівчина.

Софія – успішна підприємця, приклад для наслідування для інших. В Італії живе майже 10 років, більшу частину – у Ріміні. Потім разом із мамою Тетяною вирішили відкрити туристичну агенцію. Переїхали в Мілан, бачачи в столиці Ломбардії більше перспектив, майже два роки жінки навчалися на курсах (як виявилося, підприємницька діяльність у туристичному бізнесі в Італії – не така проста справа. «Зараз ми  отримали усі дозволи, ліцензію та працюємо. Дуже приємно, що в агенцію “STravel” звертаються як італійці, так і українці за квитками на літаки та автобуси, візи та інше».

Діяльність Софії та Тетяни є широкою: «Мама займається європейськими молодіжними фестивалями, хочемо представити українські таланти (футболістів, танцюристів, співаків) на європейські конкурси та фестивалі. Може новий паспорт принесе нам фортуну!” – сподавається луганчанка.

“У Мілані з мамою ми не дуже давно, тому будемо дуже раді новим знайомствам! Слава Україні!”” – завершує вона.

Маріанна СОРОНЕВИЧ
 

Нагадуємо, ГКУ в Мілані ввело новвий порядок онлайн реєстрації для вироблення закордонного паспорта ТУТ

______________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українських дітей у Бергамо запрошують помандрувати стежками казкових героїв (АНОНС)

Допомога на сім’ю. Оновлено розміри прибутків