in

УГКЦ висловлює вдячність Урядові Італійської Республіки за надану фінансову допомогу для постраждалих в Україні

   Офіційний веб-ресурс МЗС Італії повідомив про те, що Італія прийняла рішення виділити 100 тисяч євро на допомогу постраждалим під час зіткнень в Україні.

«Такий благодійний жест з боку Італійського уряду українському народові є неабиякою ознакою того, що Україна та Італія за останні десятиліття за участю сотні тисяч українських іммігрантів в Італії, які є кваліфікованими і добросовісними працівниками, не просто ближче познайомилися, але більше того, вони стали дружніми народами. Висловлюю мою щиру і молитовну подяку нашим італійським братам за справжній жест любові», – відзначив у телефонній розмові Прес-службі УГКЦ в Італії Апостольський візитатор владика Діонісій (Ляхович), який перебуває цими днями в Бразилії.

У заяві МЗС Італії зазначається, що кошти будуть спрямовані на закупівлю ліків і надання допомоги пораненим за посередництвом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні.

Крім того повідомляється, що виділення Італією коштів є “відповіддю Європейської комісії та держав ЄС на насильство в країні (в Україні – Ред.), прийнятою напередодні в рамках засідання робочої групи з гуманітарної допомоги”.

Слід відзначити, що нещодавно прохання про підтримку українського народу та лікування потерпілих було звернене з боку УГКЦ в Італії та представників громадських організацій на розгляд до Постійного комітету з прав людини Камери депутатів Італії.

http://news.ugcc.org.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Анжеліка Савраюк. український метелик в італійській гімнастиці

Україна як поле зіткнення світових геополітичних гравців