in

Українку обрали повноваженою римського мера з питань імміграції

4 лютого 2010 року на позачерговому засіданні Римської міської ради під  головуванням мера Джанні Алеманно, було призначено уповноважену  з питань інтеграції іноземних громад в столиці Італії


Звертаючись до присутніх, Джанні Алеманно підкреслив, що введення нової посади „продиктоване вимогами часу та реаліями у сфері імміграційної політики Італії загалом, та Риму зокрема”.
Уповноважений входить до складу Ради з питань імміграції, що повинна забезпечити „прямий зв’язок між адміністрацією та легальними іммігрантами”, які проживають на території міста, з метою створення „інтегрованої системи управління на рівні Рима, Римської провінції та регіонуі Лаціо. А також підняття поваги суспільства до національної самобутності іммігрантів”.

За статистикою  на території Рима легально мешкають 269 649 іммігрантів (близько 10% від загальної кількості населення), що на 7% більше порівняно з 2008 роком. Загалом на території Італії, за даними Італійського інституту статистики, легально перебувають 4 мільйони іноземців, з яких 56% – жінки. 

Щорічно з міського бюджету на вирішення питань, пов’язаних з інтеграцією іноземців Рим виділяє 37 мільйонів євро. Першочерговими статтями бюджетних витрат є працевлаштування та надання мікрокредитів для започаткування власної справи.

Примітним для римських українців є те, що першим уповноваженим  мера Рима з питань інтеграції іммігрантів стала наша землячка Тетяна Кузик –  іноземний радник Римської міської  ради від іноземних громад Східної Європи. З нагоди її представлення Дж.Алеманно відзначив: „Щоб прийняти виклик імміграції, ми взяли до уваги участь самих іммігрантів та гідність їх громад”.

Тетяна Кузик, 1971 року народження, єдина жінка серед чотирьох іноземних радників Римської міської ради, обраних іноземними громадянами які проживають в Римі.

“Моєю роботою – заявила нова уповноважена – хочу реалізувати позитивну модель мультикультури, що формувала б образ іммігранта на основі реалій, а не стереотипів. Відтак, домагатимусь у мера виділення приміщення для діяльності Ради з питань інтеграції іммігрантів”.

Тетяна Кузик виконуватиме роль уповноваженої протягом 6 місяців, після чого посада перейде за принципом  ротації іншим іноземним  радникам. Наступними уповноваженими будуть представник Африканського континенту В.Океаду, представник від Азії Р.Сабіо та південно-американець М.Годой Санчес.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Мігранти чи біженці?

Позики: почалося призупинення виплат внесків