in

Український вертеп у серці Рима

   У Міжнародній виставці «100 вертепів» у Римі вперше беруть участь українські, роботи учнів Тернопільської художньої школи

 37-ї Міжнародну виставку «100 вертепів» було інавгуровано 22 листопада 2012 року у церкві Санта Марія дель Пополо у центрі Рима. Триватиме вона до 06 січня 2013- го року. Україна бере у ній участь вперше, сприяючи укріпленню позитивного іміджу країни, відомої всьому християнському світу своїми різдвяними традиціями та європейською культурою.

Організатором цієї відомої у світі експозиції, інформацію про яку подано у кращі туристичні путівники світу є, італійська культурна асоціація «Феста делле Націоні», яка активно співпрацює з іноземними дипломатичними представництвами, італійськими та іноземними митцями.

Під час церемонії інавгурації з вітанням до присутніх звернувся кардинал А́нджело Koмácтpi, Генеральний вікарій Папи Римського для Держави-Міста Ватикан, президент Фабрики святого Петра,  архіпресвітер Собору Святого Петра, який протягом багатьох років опікується організацією та проведенням цієї виставки.

Зокрема він зазначив, що експозиція є важливим засобом взаємного культурного збагачення, пізнання та зближення християн всього світу у сповідуванні спільних цінностей миру і злагоди, верховенства життя людини і громадянського суспільства, свободи і порозуміння.

Український стенд вирізнявся серед інших. Кардинал Koмácтpi відзначив оригінальність матеріалу та майстерність виконання вертепу. Роботи учнів Тернопільської художньої школи викликали неабиякий інтерес у відвідувачів, про що свідчить їх постійна присутність біля українського стенду. Широкий резонанс виставки у італійських та міжнародних ЗМІ, та участь у ній України, сприятиме поширенню знань про її історичну та християнську спадщину, та популяризацію нашої держави.

Захід проходить під патронатом Президента Італійської Республіки, Італійської Єпископської конференції, Папської Ради по культурі, Палати депутатів і Сенату італійського Парламенту, Уряду Італійської республіки, Міністерства культури Італії, місцевої влади регіону Лаціо та мерії м. Рим.

Посольство України в Італії висловлює подяку Сергію Надалу, меру Тернополя за допомогу в організації, та сприянню участі української експозиції у цій, одній із найважливіших, різдвяних виставок Рима.

Підготувала М.С.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Легалізація. У випадку розірвання робочих стосунків видаватимуть пермессо по безробіттю

Чопська митниця: Українець приховав 211 срібних фігурок ангелів з Італії