in

Газета – частинка України в Італії (Про нас пишуть)

Дорога редакції газети «Вільне життя»! Пише до вас ще до недавнього ваша читачка, яка зараз перебуває в Італії. Пригадую коли одержувала вашу газету, то перечитувала всю повністю. Знаходила для себе багато цікавого та корисного. Ви не можете собі уявити, як у далекій Італії не вистачає всього українського, і газети в тому числі. Великою радістю і розрадою стала для заробітчан «Українська газета», яка видається щомісячно в Римі. Заснована вона в 2008 році. Ми всі її дуже чекаємо. В перших числах кожного місяця серед українок можна почути: «Чи є вже наша газета?», «Що ж там пишуть новенького?».

Це періодичне видання допомагає нам бути в курсі всіх подій. В газеті є цікаві рубрики: актуальне, вивчаємо закони, українська Італія, листи читачів, хроніка,політика, суспільство, спорт, здоровя, а також реклама. Газета допомагає зорієнтуватися в потоці інформації, роз’яснює закони,які стосуються життя емігрантів надає юридичні консультації. Завдяки їй ми дізнаємося про політику України, культуру, досягнення у спорті. На шпальтах газети розміщена корисна реклама, наприклад, який тарифний план обрати, яку сім-карту купити, скільки коштує переліт в Україну в різні міста, в якому магазині зробити вигідні покупки, скільки коштує переказ грошей в Україну та багато іншої інформації.

Живуть і працюю в Італії багато розумних і талановитих людей, які пишуть до газети свої історії, розповіді, поезії. Так читачі дізнаються про наші радощі і печалі. Іноді прочитаєш статтю, то аж хза серце бере.
Так важко буває тут, іноді нестерпно важко, але людська душа все витримує, адже ми, українці, сильна нація, яка вміє і добре працювати, і гарно відпочивати. В Італії українок поважають за розум, доброту, а головне – за працьовитість. Їх охоче беруть на роботу. У вільний від роботи час можна піти в театр, подивитися концерт, відвідати музей, помолитися в церкві або просто помилуватися чудовою архітектурою чи відпочити в парку.
«Українська газета» в Італії – це маленька часточка нашої рідної України, це її душа, її серце, яке гаряче б’ється на італійській землі.

Я б хотіла щоб ви ближче познайомилися із українською Італією і хоч трішечки мали уяву, як живе наша українська громада за кордоном і яке значення для людини має газета. З цим виданням можна познайомитися  через Інтернет на сайті www.gazetaukrainska.com. А свої відгуки чи листи можна надсилати на адресу електронної пошти: gazetaukrainska@stranieriinitalia.it.

До зустрічі на сторінках газети «Вільне життя», до скорої зустрічі.

Валентина КОВАЧ,

Мілан (Італія)

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Інформація щодо умов виїзду громадян України з території України та їх працевлаштування за кордоном

Україна на Венеційському бієннале