in

У Тренто на лікування приїхали герої АТО

У італійський регіон Тренто Альто Адідже прибули на лікування тяжко поранені українські солдати.

Українські активісти просять не залишати наодинці наших воїнів. Прийняти їх –  один з обов’язків нас, українців Італії. Вони лікуватимуться у  місті в лікарні “Santa Chiara”‬ за адресою Largo Medaglie D’oro, 9, 38122 Trento, Italia +39 0461 903111

Дорогі земляки, співвітчизники! Скорботні роки, скорботні дні охопили всю Україну. Події на Донбасі,смерті невинних людей на Майдані Незалежності,теракти сколихнули  увесь світ. І ми з Вами розуміємо, чому ці події і нині.

Українці за кордоном душею і співчуттям з родинами,які втратили сина, доньку, брата,чоловіка. Наша солідарність-безмежна,вона відчувається щодня. Не тільки наша, а і італійських друзів.

Цьому приклад є 9 Майданівців,які були прийняті у 2014 році місцевою владою Трентіно на лікування. Завдяки Християнсько-Культурній Асоціації Українців у Трентіно “Разом”, 9 хлопців отримали родинний прийом, проживання, реабілітацію і повернення додому.

У зв’язку із погіршенням ситуації на Україні, війною яка охопила увесь Донбас, великою кількістю поранених, покалічених солдатів та відсутністю належного медичного лікування в госпіталях,лікарнях…,

Українська Асоціація міста Тренто знову звернулася до місцевої влади щодо надання медичного обслуговування важко-пораненим бійцям у зоні АТО. Дозвіл на лікування отримано для 20-річного Назаревича Ігора та 36-річного Роберта Руслана. Питання 24-річного Загасайла Сергія ще розглядається. Всі троє бійців підірвалися на міні. Роберту Руслану ампутували 1 ногу,інші двоє прикуті до ліжка. Італійські лікарі будуть боротися за покращення їх здоров’я.

Асоціація Українців міста Тренто звертається до всіх українців Венето, Фріулі, Трентіно, Альто Адідже і решту Італії – допомогти зібрати кошти для транспортування поранених з України до Італії.

Ваш маленький внесок допоможе віддячити молодим хлопцям за те,що захищали нас із Вами,свої і наші родини,нашу землю. Слава Україні!!!

Анжела ШЕВЧУК
Президент Християнсько-Культурної Асоціації
Українців у Трентіно “Разом”

Наші солдати перебувають у дуже тяжкому стані і потрибують тривалої реабілітації. Лише для перевезення лежачого хворого слід купити 6 авіаквитків, за повною ціною, а це складає 1500 Є. Приїзд в Італію було оплаченоасоціацією “Разом”, зараз починається збір коштів для їх повернуння в Україну. Просимо небайжижих долучитися навіть невеликим внеском.

Дізнатися як допомогти героям АТО та банківський рахунок для переказу коштів на авіаквитки, можна за номером телефону Християнсько-Культурної Асоціації Українців у Трентіно “Разом” 3489388306.

 

До приїзду хлопців долучилися:

Християнсько-Культурній Асоціації Українців в місті Бользано “Соняшник”
Асоціація “Мальви України” м.Верона
Українсько-громадянській право-захисній організації України в Італії “Оберіг” м.Местре

 

 

_____________________________________________________

ІНШІ СТАТТІ, ЯКІ МОЖУТЬ ВАС ЗАЦІКАВИТИ:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська молодь в Італії зустрінеться із головою УГКЦ. Триває прийом заявок

Українські дизайнери дивують Bologna design week 2015