in

Як підтвердити пристуність на території Італії, дійсну для легалізації 2012 ? Питання читачів

alt   Для можливості легалізації, згідно постанови, виданої урядом, іноземні робітники повинні продемонструвати свою присутність в Італії принаймні з 31 грудня 2011 року, пред’явивши “документи, видані державними громадськими органами”. Докладніше роз”яснення вийде незабаром, у спеціальному декреті, де, зокрема, буде уточнено визначення “державні громадські органи”.

Іноземні робітники повинні продемонструвати свою присутність в Італії принаймні з 31 грудня 2011 року, пред’явивши “документи, видані державними громадськими органами” (будь-які квитанції, чи довідки: про відвідання лікаря, можливо квитанції оплати консульських послуг, непродовжений дозвіл на проживання, штрафи тощо.). Це правило введено для того, щоб уникнути приїзду в країну нових нелегалів, та може ускладнити та обмежити легалізацію багатьох українців, які не матимуть таких документів.

Я купив телефонну сім-картку. Можу використати цей факт для підтвердження мого перебування на території Італії?

Ймовірно ні, бо квитанцію було видано комерційною, а не державною структурою.

Я часто пересилаю гроші через Western Union, можу використати квитанції для підтвердження мого перебування на території Італії?

Ймовірно ні, бо пересилка грошей не здійснювалася через державний орган.

Я не мають документів для проживання в Італії. Працюю в того ж роботодавця з листопада минулого року. Щоб довести свою присутність в Італії з 31 грудня 2012 буде достатньо декларації мого роботодавця?

Ні, нажаль заява роботодавця не достатньою, оскільки закон вимагає підтвердження присутності на території країни на основі документів, виданих державними органами. Уточнено, якими саме документи вважатимуся дійсними для демонстрації присутності на території Італії з 31 грудня 2012, буде опубліковано незабаром. У будь-якому разі вони повинні бути видані державними установами.

Квитанція про продовження паспорту в консульському відділі України в Італії, дійсною для того щоб довести мою присутність в Італії?

Як уже згадувалося у попередньому питанні, слід чекати виходу додаткової постанови, яка уточнюватиме перелік документів, дійсних для підтвердження вашої присутності на території Італії. Вихід роз’яснень слід очікувати в найближчий час. Все ж можна припустити, що консульства вважатимуться державні органами, адже вони діють на території Італії, отже видані ними сертифікати підтверджуватимуть присутність в країні.

Чи можу я довести свою присутність в Італії наявністю фіскального коду?

Безумовно, за умови що фіскальний (податковий) код був виданий італійськими податковими органами.

Я приїхав в Італію у 2009 році по туристичній візі, і залишився тут напостійно. Для підтвердження моєї присутності в країні достатньо простроченої візи?

Ні, тому, що туристична віза була видана італійським консульством за кордоном.
Підтвердженням присутності в Італії може бути туристична віза із італійським штампом про приїзд у країну (наприклад поставлену під час проходження паспортного контролю в аеропорту). Якщо ж ви приїхали наземним шляхом, і вас контролювали в іншій країні Шенгенської зони (наприклад Польщі чи Словакії), ваша віза не підтверджує присутності на території Італії.

За законом, ті, хто приїхали в Італію в гості, у справах чи для туризму на період до 3 місяців, отримавши штамп про в’їзд іншої країни Шенгенської зони, вони повинні зробити декларація про присутність в Італії. Така декларація є підтвердженням, достатнім для легалізації.

Avv. Mascia Salvatore,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Амністія поширюватиметься тільки на нелегалів

Легалізація. Питання читачів (Оновлено)