in

У Ватикані встановили вертеп …із піску

У Ватикані, на площі Святого Петра, відкрився різдвяний вертеп. Цього року він не зовсім традиційний – вперше його створили з піску.
вертеп у Ватикані зробили з піску

Як зазначається, на створення цього незвичайного різдвяного об’єкта пішло 720 тонн піску. Над ним останні 2 тижні працювали три скульптори – з Нідерландів, Росії та Чехії – під керівництвом майстра по роботі з піском Річа Варано.

Вертеп має близько 5,5 метрів у висоту і 16 метрів у ширину.

Ідея створити на площі святого Петра скульптурну композицію з породи виникла в 2016 році у католицького патріарха Венеції Франческої Моралі. Тоді він відвідав італійське місто Єзоло у дні різдвяних свят і побачив там різдвяний вертеп з піску.

Risultati immagini per vaticano presepe di sabbia

З тих пір венеціанський патріарх став головним лоббістом цього проекту у Ватикані. Його ініціативу підтримала мерія міста Єезоло. Нарешті, цього року йому вдалося отримати схвалення проекту Папою Франциском.

Як заявляють ініціатори проекту, їх мета – “побудувати в центрі Риму найвеличніший Різдвяний вертеп християнського світу, щоб подарувати всім, хто любить Різдво особливі моменти радості ”.

Risultati immagini per vaticano presepe di sabbia

Пісок для створення композиції привезли у Ватикан з Доломітних Альп, гірської смуги на північному сході Італії; де на схилах гір і розташоване місто Йезоло.

По завершенню різдвяних свят пісок, з якого був побудований вертеп, буде використано для створення інших піщаних скульптур.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійська поліція почала штрафувати власників авто із іноземними номерами

Традиції Різдва в Італії – свято, яке наповнює серця теплом