in

Визнання прав гомосексуальних пар в Італії. Що це принесе іммігрантам?

Визнання прав гомосексуальних пар в Італії має важливі практичні наслідки для іноземців. Зокрема: право жити із партнером без укладання шлюбу та отримати італійське громадянство.

Італія прийняла закон про цивільні союзи між особами однієї статі. Він принесе значні нововведення для сотень тисяч гомосексуальних іммігрантів, співжиття яких відтепер визнається державою.

Текст, прийнятий Палатою депутатів, у багатьох аспектах прирівнює цивільний союз до шлюбу. Зокрема, він говорить, що “положення, які стосуються шлюбу та положення, що містять слово «чоловік», «дружина» або аналогічні вирази, які використовуються в текстах законів та актах, що мають законодавчу дію, адміністративних актах і колективних договорах, тепер застосовуються до кожного із членів з цивільного союзу між особами однакової статі”.

Тобто, ці поняття застосовуються і до законів про імміграцію та громадянство, зокрема до статей, у яких вживаються терміни “чоловік”, “дружина”, “наречений”, “наречена”, “подружжя” і так далі. Їх застосовуватимуть до членів цивільного союзу.

Розглянемо, для прикладу, іноземця, що законно проживає в Італії. Якщо він укладе громадянський союз із іншим іноземцем однієї із ним статі, останній може подати заяву на отримання дозволу на проживання за сімейними обставинами.

Або, якщо іммігрант вже перебуває в гомосексуальному шлюбі або цивільному союзі за кордоном, цей союз буде визнаним також в Італії та дасть можливість почати процедуру возз’єднання сім’ї зі партнером.

Важливі новини для “змішаних” цивільних союзів, де один із партнерів є італійцем, а інший – іноземцем. Останній може подавати заяву на отримання карти на проживання для родичів громадян ЄС.

Це ж стосується до іноземців, які до цього перебували в Італії нелегально і дозволить йому легально жити в Італії, разом з його партнером. Крім того, через два роки, такі можуть подати заявку про набуття італійського громадянства, так як це по-сьогодні робили гетеросексуальні подружні пари.

Стаття італійською тут

__________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Легалізація в Італії, введено нові критерії повторного перегляду відхилених заяв

Чого чекати від чоловіка, який вже був одружений