in

Різдвяна поїздка на батьківщину

Ті, хто очікують на легалізацію, вимушені святкувати в Італії
Якщо гаманець та робота дозволяє, часто, іноземці користуються різдвяними канікулами для того, щоб відвідати родичів на Батьківщині.
Ті, хто мають дійсний дозвіл на проживання можуть без перешкод  залишити та повернутися в Італію, чи подорожувати Шенгенською зоною (Австрією, Бельгією, Данією, Естонією, Фінляндією, Францією, Німеччиною, Грецією, Ісландією, Італією, Литвою, Латвією, Люксембургом, Мальтою, Норвегією, Голландією, Польщею, Португалією, Чеською Республікою, Іспанією, Швецією, Словенією, Словаччиною, Угорщиною) без туристичних віз. Якщо метою їх поїздки є країна поза Шенгенською зоною, слід дізнатися про міждержавні візові домовленості.
У будь-якому разі із собою слід мати паспорт та дозвіл на проживання, для безперешкодного повернення в Італію.
Ті, хто очікує на продовження дії дозволу на проживання підпадають під певні обмеження. Поїздка до батьківщини не повинна передбачати транзиту через інші країни Шенгенської зони (у тому числі польотів із пересадками). Із собою слід мати паспорт, фотокопію дозволу на проживання із завершеним терміном дії та поштову квитанцію про здачу його на продовження. Прикордонна поліція проштампує ці документи.
Подібна процедура розповсюджується і на тих, хто очікує першого отримання дозволу на проживання, наприклад іноземців, які приїхали в Італію за декретом флуссі, чи для об’єднання сім’ї. У цих випадках, разом із вищевказаними документами, слід пред’явити в’їздну візу, видану консульським представництвом Італії у вашій країні, з якої видно мотив перебування на Апеннінах.
Заборонено покидати країну доглядальницям та домашнім працівникам, які очікують легалізації. Квитанція про відсилку запиту не вважається документом, що дозволяє перетин кордону.  Нові легалізовані повинні залишатися в країні аж до часу підписання контракту, та відсилки запиту про перше отримання дозволу на проживання.
Ельвіо ПАСКА, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Нагороджено переможців І Конкурсу української книги в Італії

Можливо сплачувати контрибути за попередні роки