in

Вся Україна у виставковому залі

Виставка у на якій зустрілося античне та сучасне українське мистецтво, відбулася у мистецькій галереї “Ла пінья” Римі. Різні мистецькі напрямки, виражені у експозиції дозволили утримати уявлення про нашу країну в цілому.

dscf27891.jpgРим: 1 серпня 2008. Виставка у на якій зустрілося античне та сучасне українське мистецтво, відбулася у мистецькій галереї “Ла пінья” Римі. Різні мистецькі напрямки, виражені у експозиції дозволили утримати уявлення про нашу країну в цілому – голографічні картини скіфського золота, сучасна графіка Олени Лісовської, вишиті картини Галини Чухаль, театральні костюми Лариси Іськів, фотографії італійської молоді, зроблені під час їх відвідання України, роботи з міжнародного конкурсу дітей та юнацтва “Моя україна” – виставкові зали були поділені на окремі секції. “Мистецтво та фантазія українських артистів може рухати світом” – висловив своє захоплення побаченим директор галереї. Посол України в Італйській республіці подякував золотими руками українських мисткинь, які представляють мистецтво України в Римі, культурному центрі світу.

Лариса Іськів – творець театральних костюмів dscf2816.jpgЛариса Іськів представила глядачам театральні костюми, виготовлені за мотивами української міфології, перенесеними у сучасну паралель. Здобувши освіту у Львівському державному інституті прикладного мистецтва, на відділенні художнього ткацтва, почала свою творчість із виготовлення гобеленів. Брала участь у національних та міжнародних конкурсах. Далі створювала сценічні костюми, зокрема для Державного хору імені Григорія Верьовки, за які кандидувала на здобуття Державної премії імені Тараса Шевченка. Італійський період творчості пов’язаний з життям Українського фольклорного театру “Берегиня”. Саме завдяки її костюмам його артисти набувають на сцені акторської впевненості, а декорації створюють магічну театральну атмосферу. Представлені костюми “Коляда”, “Берегиня” несуть у собі давньоруські символи, а “День” та “Ніч” представляють одвічну боротьбу світла й темряви. Попередній досвід гобеленниці позначився й у виконанні театральних костюмів мисткині.
Давнє мистецтво в новій інтерпритаціїДля вишивальниці Галини Чухаль останні місяці надзвичайно багаті на творчі події. Персональні та колективні виставки у Римі та Неаполі змінюють одна одну. І це справедливо, адже її творчість цього заслуговує. У своїх картинах Галина поєднала давню українську народну техніку вишивки хрестом із сучасними мотивами та творами відомих майстрів пензля, додавши свої секрети майстра. Художні образи, створені ниткою на полотні, надихнули Тетяну Шишкову на написання віршів, які експонуються поруч з кожною картини. Для італійських відвідувачів їх переклала Маргарита Скосаренко.Золото СкитівЕкспонати, виготовлені у техніці голографії, дають можливість побачити тривимірне зображення об’єктів. Колекція „Скіфське золото” вражає глядача як реалізмом, так і майстерністю давніх майстрів. Експонати – не реальні вироби із золота, а віртуальні зображення, створені за допомогою лазерного випромінювання на місці фотопластинки. Безцінні оригінали зберігаються у музеях, а їх  голографічні копії, що не применшують відчуття реальності, можна побачити і за межами України як свідчення античності та витонченості тодішнього мистецтва.

Тисячі облич Тетяни ЛісовськоїТетяна Лісовська виставляє свої роботи в Італії вдруге. Відома в Україні та Росії художниця, бере участь у численних соціальних та культурних проектах. Як справжній митець вона висловлює у своїй творчості почуття, зрозумілі усім народам. Її картини виставляли навіть у доволі незвичних місцях, наприклад, у вагонах метро Сирецько – Печерської лінії у Києві. Тепер ними прикрасили давні римські стіни. Вишукані зразки із графічної серії „Венеціанські мотиви”, скрупульозно вималювані у кожній деталі. Їх відзначає глибокий зміст та можливість філософського трактування. Тетяна почала роботу над цією серією ще до того, як побувала в Італії, черпаючи натхнення із фото- чи відеозйомки венеціанського карнавалу. Продовжила креативні дослідження, читаючи про цю надзвичайну країну та її культуру, звертаючись до творчості великих італійських художників. Фантазійні картини серії виконані у авторській техніці. Ключем багатьох з них є маска, можливо, вона викриває багатогранність художниці, її сприйняття світу.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Податкові знижки для роботодавців

Чарівна нитка з дитинства