in

Маленьке диво на Різдво у Павії

Українці Павії гуртом зустріли Святвечір, а з ним розділили й часточку свого серця

Святкування Різдва розпочало Богослужіння в церкві святого Йосифа (де величає Господа українська громада Павії) почалося о 13 годині, щоб уможливити участь усіх бажаючих “вирушити в дорогу” за вифлеємською зорею. Вечірня з Літургією святого Василія Великого була урочистою, збагаченою співом нашого невеликого хору, та гостями з громади міста Вогера, а також надзвичайно кількісною, – люди тіснилися, в церкві бракувало місця, і це додавало радості серцю, відчуття наближення свята, відчуття наближення дива…

 

Всі радісно підняли голови, коли у церкві почало лунати “Бог предвічний народився”, та перші колядки. По Богослужінню і святковому мируванню віруючі зібралися в ораторіо при парафії “Sacra Famiglia”, і хоч столи для спільної вечері приготували заздалегідь, виявилося що і тут нас є понад сотню, набагато більше ніж очікували.

Можливо це для когось є просто словами, але для нас це було нашим малим дивом, адже у гурт зібралися люди, кожен зі своєю історією і своїм конкретним життям. Люди, що на Святвечір не залишилася на одинці у нерідній стороні, а відгукнулася на заклик бути разом, розділити святковий стіл, а з ним і часточку свого серця, об’єднатися довкола “дивної новини” сповіщеної пастухам у Вифлеємі.

Тож українська родина, помолившись, сіла за вечерю, що завдячуючи добрій волі наших жінок, була такою ж як удома, – з смачною кутею, пампушками, варениками, рибою та пирогами. Душа відпочивала, звучала мелодія тихої розмови, як ось у двері постукала коляда. Театралізоване дійство в костюмах зацікавило усіх: ангели ще раз сповістили радісну новину народження Божого Сина, пастухи вклонилися Дитятку, царі принесли дари, – всі колядували! Не обійшлося без жартів, сміху та щирих віншувань!

Гарний Святвечір був у нас цього року! Так відбулося святкування народження нашого Господа у невеликій спільноті міста Павії.
Від щирого серця складаємо подяку о.Олександру Товт – капелану громади, церковному комітету, учасникам коляди, кухарам, асоціації українських жінок “Джерело” та усім, хто якимось чином долучився до того, щоб подарувати нам свято, а значить і якусь частину себе самого!
Христос народився!

Марина ТОВТ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У містечку Мондрагоне до заробітчан-українців та їх дітей з подарунками приходив святий Миколай

Інформація про громадянство лише в Інтернеті