in

Пройшов І відбірковий тур Міжнародного українського мистецького фестивалю «Гілка калини – 2009

29 листопада у Неаполі пройшов перший відбірковий тур Міжнародного українського мистецького фестивалю «Гілка калини – 2009», у якому  взяли участь виконавці, художні колективи південних регіонів Італії

Українці зустрілися на італійській землі, щоб величати народну творчість. І нехай немає тут калини під вікном, не пахне любисток і рута м’ята, немає маминої світлиці, але ми не зачерствіли, не загубилися, не змінились і не поміняли те, чому не має ціни: це наша солов’їна українська мова, наші звичаї, обряди і пісні.

Перед присутніми виступив Генеральний консул України в Неаполі Володимир Карачинцев та представник дирекції фестивалю «Гілка калини – 2009» Олександра Стягар.

Велика дяка меценатам фестивалю – фірмі Моноліт (Галина та Володимир Бекеш) та асоціації Centro Sud Extra Comunitari (голова Олександра Крокіс), а також асоціації «Слов’яни» (голова Людмила Колодіна), які допомогли у підготовці і проведенні цього свята пісні.

Журі відзначило високу професійну майстерність його учасників. За звання кращих боролися художні колективи Неаполя (гурт «Українці», квартет народної пісні – художній керівник Любов Щепанюк), Салерно (група Калина», «Ольгиня» – художній керівник Ольга Тарасюк). Серед окремих виконавців свій хист презентували Олександра Мілован, Оксана Крамар, Тетяна Санарова, дует «Зорепад» (Неаполь), Віталій Малиновський, Жанна Шишко, Ольга Тарасюк (Салерно), Ірина Колпак (Ночера) та Іванна Сосовська (Сан Джузеппе Везувіяно). Розмовний жанр був представлений Андрієм Монахом.

Перше місце розділили солісти Ірина Колпак та Іванна Сосовська. Обидві мають музичну освіту, обидві прикладають чимало зусиль для популяризації української культури в Італії. Друге місце здобув дует «Зорепад». Цей колектив добре відомий у Неаполі та його околицях, протягом шести років «Зорепад» проводить активну концертну діяльність. Третє –  посіла Ольга Тарасюк, голова українсько-італійської культурної асоціації «Калина», яка восьмий рік проводить просвітницько-культурну роботу серед українських мігрантів та в італійському середовищі. Приз глядацьких симпатій здобув гурт «Українці» з Неаполя (художній керівник Любов Щепанюк).

Нагороди переможцям вручив Генеральний консул України в Неаполі Володимир Карачинцев.

Кожен вихід на сцену був добре продуманий та ретельно підготовлений. Різномаїття українських національних костюмів, народні та сучасні пісні милували глядачів. Атмосфера свята, піднесений настрій усіх його учасників переконують, що такі свята необхідні.

Прес-служба асоціації “Калина”

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Надзвичайного і Повноважного Посла України в Італії Георгія Чернявського нагороджено за активне відстоювання та захист прав українських трудових мігрантів

Свято народів у Форлі