in

Українців в Італії обговорили інтеграцію шляху до підписання Угоди про асоціацію з ЄС

   У місті Санта Лучіа ді Серіно (провінція Авелліно, Італія), у рамках 1-ого Форуму інтеграції української молоді, відбулась конференція «Інтеграція українців в Італії:на шляху до підписання Угоди про асоціацію з ЄС».

Організаторами заходу виступили культурна асоціація «РОДНА», Посольство України у Ватикані, Генеральне консульство України в Неаполі, регіональні влади провінції Авелліно, представництва УГКЦ та УПЦ в Італії, Римо-католицька дієцезія м. Авелліно, «Українська газета» та ін.

У конференції, крім представників Посольства України у Ватикані, взяли участь депутат Європейського Парламенту від Італії, член Європейської народної партії Джузеппе Гаргані, Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії Діонісій (Ляхович), мер м. Санта Лучіа ді Серіно Фенісія Маріконда, Радник Голови провінції м.Авелліно Доменіка Ламаццо, Генеральний консул України в Неаполі Л.П.Домарецький, священик УПЦ В.Трач. Модератором заходу виступив Головний редактор популярного італійського видання „Il Mattino” Дж.Піконе.

У рамках конференції відбулось обговорення перспектив європейської інтеграції України, пріоритетів та результатів Українського головування в ОБСЄ, проблемних питань, що турбують молодих українців, які проживають на території держав ЄС (визнання документів про освіту, посвідчень водія тощо).

http://vatican.mfa.gov.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українцям змінили порядок перебування в Шенгенській зоні

Лариса Ніцой: українську книжку – Римській бібліотеці