in

Підсумки першого засідання Громадської ради українських асоціацій при Посольстві України в Італії

   Пропонуємо вашій увазі узагальнену інформацію щодо підсумків  засідання представників українських асоціацій в Італії, яке відбулося в Посольстві України 6 листопада 2014 р.

 

Шановні члени Громадської Ради, шановні активісти українських асоціацій в Італії

Основним питанням зустрічі, в якій взяли участь представники українських асоціацій з Сицилії, Сарденії, Лаціо, Кампанії, Марке і Умбрії тощо, було формування консультативно-дорадчого органу українських асоціацій при Посольстві України (Громадської ради).

У ході тривалої дискусії щодо сфери компетенції Громадської ради було домовлено, що у своїй діяльності Громадська рада:

–       готуватиме пропозиції центральним органам виконавчої влади, Посольству стосовно реалізації державної політики у сфері захисту прав і свобод громадян України на території країни перебування;

–       готуватиме рекомендації щодо обговорення та вирішення з місцевими та центральними органами Італії питань, пов‘язаних із суспільною діяльністю українських громадських організацій в Італії.

На першому етапі своєї діяльності  Громадська рада буде зосереджуватися  на таких основних напрямках:

–       волонтерський рух;

–       українська освіта в Італії;

–       молодіжний рух і пропагування українського культурного надбання;

–       інформаційно-пропагандистська діяльність.

Крім того, досягнуто домовленості опрацювати й інші напрямки діяльності, в тому числі щодо соціальних (пенсійних) питань.

Було також обговорено широке коло організаційних питань функціонування Громадської ради.

Механізм набуття та припинення членства в Раді:

Членство в Раді наступає з моменту направлення відповідної заяви на адресу Посольства. До складу Громадської ради входитимуть всі бажаючі українські асоціації, які зареєстровані на території Італії і добровільно заявили про бажання брати участь у  роботі Ради.

Обрання репрезентативного складу Громадської ради:

З числа учасників зборів Ради обираються голова та секретар. Голова Громадської ради обирається на однорічний термін та не може обіймати посаду більше ніж два строки підряд. Голова Громадської ради може мати одночасно одного або більше заступників та координувати роботу Громадської ради через регіональні представництва, що створюються на базі українських асоціацій регіонів (відповідно до консульських округів).

Секретар Громадської ради обирається шляхом голосування на зборах Громадської ради.

Механізм припинення повноважень Голови, в тому числі у разі висловлення йому/їй недовіри 2/3 від складу Громадської ради, обговорюватиметься в рамках наступного засідання Ради

Припинення членства. Членство в Громадській раді припиняється на підставі її відповідного рішення у разі подання членом Громадської ради відповідної заяви або систематичної неучасті в її діяльності.

Засідання Громадської ради проводяться за потребою, але не рідше ніж один раз на три місяці. Позачергові засідання Громадської ради можуть скликатися за ініціативою Голови або третини від її складу. Засідання Громадської ради можуть бути виїзними.

На першу декаду грудня ц.р. заплановано проведення наступного засідання Громадської ради, на якому має бути обрано репрезентативний склад Громадської ради та затверджено Положення та Регламент її роботи.

Посольство України в  Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці в Італії об’єднались у Громадську раду

Інтеграційна угода в дії